Начало » новини » XV издание на Националния танцов фестивал „Магията на танца“

XV издание на Националния танцов фестивал „Магията на танца“

. В програмата са включени съвременни танци, характерни танци и улични танци – брейк и хип-хоп. Участниците ще се състезават в три възрастови групи: Първа възрастова група – до 11 години;   Втора възрастова група – от 12 до 15 години;              Трета възрастова група – от 16 години нагоре.

Жури от млади специалисти, практикуващи в областта на различните жанрове на танцовото изкуство, ще оценява участниците. Председател е Боряна Колева, художествен ръководител на ансамбъл „Веселяче“. Членове – Деница Анчева, преподавател в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в  Русе, специалист по класически и съвременни танци и Йордан Йорданов от Бургас – инструктор и преподавател по хип-хоп и брейк.

След едногодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19 в Шумен ще пристигнат танцьори от Варна, Русе, Търговище, Разград, Бургас, Добрич, Силистра, Дряново, Велико Търново, Велики Преслав. На сцената ще излязат и изпълнители от шуменските танцови формации „Емоушън“, „WOW“, „Танцувалня“ и агенция „Фаворит“.

Регистрацията на най-малките участници е от 9:00 до 9.30 часа. Състезателната програма по съвременни танци започва от 10.00 часа. В 11.00 часа е надпреварата в категорията характерни танци, в 12.00 часа стартират уличните танци.