Начало » новини » 50 години Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в Шумен

50 години Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в Шумен

На 8 и 9 април 2021 г. ще се проведат XXVI Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ – първият хоров фестивал в България.

Заради извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, фестивалът ще се състои онлайн. Според регламента хоровете трябва да изпратят два видеоклипа на свои изпълнения от 2018 година до днес, които ще бъдат монтирани в два концерта. Те ще бъдат излъчени в дните на празниците, 8 и 9 април, от 19.00 часа в YouTube канала на Община Шумен. Зам.-кметът Росица Антонова ще открие събитието с видеообръщение.

В онлайн изданието на фестивала ще участват 17 хорови формации от Шумен, Варна, София, Русе, Пловдив, Плевен, Бургас и Перник, както и 10 състава от Германия, Австрия, САЩ, Сърбия, Израел, Румъния, Русия и Испания. Професионално жури с председател проф. д-р Теодора Павлович и членове проф. д-р Мадлен Бъчварова, Славил Димитров и Томислав Вичев ще определи носителя на наградата за диригентско майсторство на името на проф. Венета Вичева. 

овече информация за участниците и журито може да се намери в електронната брошура, която е достъпна на български език: https://heyzine.com/flip-book/fd6cba1c85.html и на английски език: https://heyzine.com/flip-book/d487eeede6.html .

Концертната програма на фестивала също може да бъде разгледана онлайн: на български език: https://heyzine.com/flip-book/b745609044.html и на английски език: https://heyzine.com/flip-book/d974b47ea9.html .