Начало » новини » „ШУМЕН-ЗЕМЯТА НА ПЪРВИТЕ“ ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА 2020г.

„ШУМЕН-ЗЕМЯТА НА ПЪРВИТЕ“ ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА 2020г.

Дестинацията „Шумен – земята на първите“ спечели първа награда в категорията „Туристическа дестинация“ в петото издание на Годишните награди на Министерството на туризма. Историческите и културни забележителности в общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан получиха 63,60% от гласовете и убедително оглавиха крайното класиране. На второ място в категорията се нареди община Банско с 20,80%, а трета позиция зае туристическият маршрут „Свещената утроба на Родопа“ с 5,62% от вота на гласувалите.

Мемориалният комплекс „Създатели на българската държава“ завърши на второ място в категорията „Туристическа атракция/обект“, след като събра 25,97% от гласовете. Първото място спечели Историческият парк край Варна с 49,76%.

Победителите в Годишните награди за туризъм бяха определени чрез онлайн вот на страницата на Министерството на туризма, като гласуването приключи на 7 декември. Тазгодишното издание на класацията се проведе в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.