Начало » Събития » Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings пристига в Шумен

Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings пристига в Шумен

Паметника „Създатели на българската държава“

28.05.2022 г.

12:00ч.

Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings ще се проведе на 28 май на паметника „Създатели на българската държава“. Ще станете свидетели на внушително музикално шоу на плочи с Laylla Dane, изложби и работилници на едни от най-известните творци в Шумен.

Фестивалът ще внесе свежо музикално звучене в града с участието на един от най-заявените артисти, позната не само на българската електронна сцена – Laylla Dane. Израснала в Шумен, от няколко години живее и твори в Берлин, където се е отдала изцяло на музиката.

В 18:00 ч. на 28 май в сърцето на паметника ще застанат основателите на Ritual Gatherings – The Foreigners, а след тях, със специален DJ set на винили, ще застъпи Laylla Danе.

Артистичната програма на събитието ще започне от рано и ще представи изложби на открито – „Апетит“ от Емилия Балева – живопис, „Паралелни изблици“ на Стоян Skew. Любимите на града танцова формация Emotion ще подготвят публиката за танци с хореографски пърформанс точно преди започването на DJ сетовете. Всеки, който иска да се включи във флашмоб в сърцето на паметника, ще може да го направи от 16 до 17 часа.

Транспорт до паметника ще бъде осигурен, като автобуси ще тръгват на всеки час от входа на Общината.

Събитието и активностите са напълно безплатни и със свободен вход.