Начало » Събития » Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови отново на родна сцена

Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови отново на родна сцена

зала „Проф. Венета Вичева“

17.02.2022 г.

18:35 ч.

Хасан и Ибрахим Игнатови са български пианисти,  родени  на 15.12.2003 г. в гр. Шумен.

Каквото и да кажем или напишем за тях все ще е малко. Безрезервно предани на музиката. Изпълняват я с такава отдаденост и любов, че тяхното музициране никога не стига. Любимци на публиката по целия свят.

  На родна сцена под диригентската палка на Маестрo Калина Василева ще изпълнят Концерт  за пиано и оркестър № 3 и № 5 от Лудвиг Ван Бетовен.

  Първи музикални напътствия двамата братя получават от баща си Денис Игнатов. С пиано се занимават от 2011 г. с клавирен педагог Маринела Маринова. По-късно до юни 2018 г. са ученици в класа по пиано на известния български клавирен педагог  Мария Гинева в “Националното Училище по Изкуствата” в гр. Варна, а в момента са младши студенти в Берлинска музикална академия ,,Ханс Айслер”,в класа по пиано на проф. Биргита Воленвебер. Имат издадени 3 сборника със собствени композиции.

    Осъществяват  богата концертна дейност както в България, така и в чужбина – САЩ, Русия, Германия, Полша, Англия, Нидерландия, Малта, Австрия, Турция, Северна Македония, Обединени Арабски Емирства и други.

  Виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим Игнатови са поканени да участват като онлайн жури на Евровизия 2020 в Eurojury, водещото телевизионно шоу на Eurovoix. Освен това са сред поканените пианисти да представят България на световното изложение “EXPO2020” Dubai. Преди няколко месеца печелят две първи награди и Гранд При на ХХІV Международен Младежки Музикален Конкурс „НАДЕЖДИ , ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ” Добрич, 06 – 10.09.2021 г.