Начало » новини » Научна конференция се провежда в Шумен

Научна конференция се провежда в Шумен

Научна конференция „Музейните колекции – формиране, съхранение, изследване, представяне“ се провежда в Шумен

Национална научна конференция с международно участие „Музейните колекции – формиране, съхранение, изследване, представяне“ ще се проведе от 15 до 17 юли в Регионалния исторически музей в Шумен. Научният форум разглежда проблемите и успехите на музеите в страната в четирите направления в може би най-важното условие за съществуването на тези институции на паметта – техните колекции (общи и тематични). Участниците са специалисти от цялата страна. Учени и изследователи от Русия ще се включат дистанционно в научната конференция, тъй като поради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на КОВИД-19 и наложените ограничения за пътуване, нямат възможност да присъстват на място на дискусиите.

Конференцията се реализира в партньорство с Министерството на културата (МК), като след подадено и одобрено проектно предложение от РИМ – Шумен то финансира издаването на сборника с доклади на участниците. Представител на ведомството ще бъде д-р Аксиния Бутева – началник на отдел „Музеи, галерии и визуални изкуства“ при Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ към МК.

Официалното откриване на форума е на 15 юли 2020 г. от 14 ч. в дворното пространство на Регионален исторически музей – Шумен и ще премине при спазване на въведените противоепидемични мерки.Facebook