Начало » Маршрути и атракции » Шуменски скаутски клуб

Шуменски скаутски клуб

В шуменския скаутски клуб членуват около 150 деца, като близо половината от тях са положили своето скаутско обещание . Официалното полагане на скаутското обещание, с което детето получава скаутската си връзка и става скаут, се извършва тържествено по време на Национални лагери или специално организирани за целта събития.

Скаутството става част от живота на децата както по време на заниманията в клуба, така и извън тях. Когато са заедно, децата излизат на походи сред природата, тренират умения за ориентиране и оцеляване сред природата, лагеруват, или помагат на своя град – с акции по почистване на паркове, посещения на домове за деца и др.

До момента децата от СК Мадарски конник са участвали в 3 Национални скаутски лагера с международно участие, в 3 Международни скаутски лагера (джамборета) – в Исландия, Румъния и Австрия. На скаутските джамборета в България се събират повече от 250 деца и младежи, а участниците в международните джамборета достигат до 4000.

През 2010 година в град Шумен се проведе XIV национален лагер „Шумен – сърцето на България”, на който на територията на Шуменско плато, се събраха около 300 деца и младежи.
        
Националният лагер, отбелязващ честването на 100 годишния юбилей на скаутството в България ще се проведе през м. Август 2011 година в град Шумен.

Клуб : Мадарски конник
Водач : Добромир Драев
GSM : 0885 720 899

e-mail : d.draev@mail.bg