Начало » Събития » ЗА ПЪРВИ ПЪТ в ШУМЕН – най-новият спектакъл „КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“

ЗА ПЪРВИ ПЪТ в ШУМЕН – най-новият спектакъл „КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“

Театър Васил Друмев - Шумен

10.07.2022 г.

19:00 ч.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ в ШУМЕН – най-новият спектакъл на САТИРИЧЕН ТЕАТЪР „Алеко Константинов“ – София, КОМЕДИЯТА „КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ от Добри Войников
режисьор: Николай Урумов

10 ЮЛИ,

ДКТ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“,

19:00 ч.

С участието на: АЛБЕНА МИХОВА, КИРИЛ ЕФРЕМОВ, КОНСТАНТИН ИКОНОМОВ, ИВАЙЛО КАЛОЯНЧЕВ, ПЛАМЕН ВЕЛИКОВ, МАРТИН ГЯУРОВ, АЛЕКСАНДЪР ГРИГОРОВ, СТЕФАНИЯ КОЧЕВА, ЕКАТЕРИНА ГЕОРГИЕВА, РОСИЦА АЛЕКСАНДРОВА, СИМЕОН ГЪЛЪБОВ, ВАСИЛ ГРЪНЧАРОВ, ДАНАИЛ НИКОЛОВ, ДЕЛЯНА ХАДЖИЯНКОВА и др.


Във време, когато България се опитва да се отърси от оковите и предразсъдъците си и надига глава, за да погледне навън, към Европа, попивайки наивно ново-лъскавите маниери, мода и обноски, народът ни е заслепен от външния блясък и помпозност. Всичко, което идва от „светливата Европа“ се издига в култ! Това е благодатна почва да се развихрят шарлатани и мошеници, пристигнали от „цивилизования свят“, да заблудят и измамят вечно доверчивото наше население и да отнемат най-ценното му – честта, достойнството, децата и парите му. Не ви ли звучи познато? Написана от Добри Войников преди 150 години „Криворазбраната цивилизация“ е толкова актуална, че бих я парафразирал днес като „Криворазбраната демокрация“.

БИЛЕТИ: 15 и 20 лв. на касата на театъра